

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός στο ζήτημα της διαρροής στοιχείων από την ποινική δικογραφία, για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:
«Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, με αφορμή τη διαρροή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, που αφορά στην 12χρονη ανήλικη, κατά παράβαση των προβλεπομένων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως όσον αφορά τη μυστικότητα της προδικασίας, γεγονός που έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε υποθέσεις έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και το οποίο επανειλημμένα έχουν στηλιτεύσει τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος, απέστειλε επιστολές:
-Στον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για το γεγονός αυτό και να τη συσχετίσει με συναφή εκκρεμή, που διενεργείται για το φαινόμενο των «τηλεδικών»
-Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβεί, σύμφωνα με το νόμο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής, καθώς και των λοιπών υποθέσεων όπου έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα».
Σχετικά Νέα
SUV έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στον Φλοίσβο
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην παραλιακή όταν αυτοκίνητο τύπου SUV.
Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, θρησκευτικής ευλάβειας και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην Πλατεία Αριστοτέλους, μια.
-
Το κάψιμο του Ιούδα – Το ξεχωριστό έθιμο που αναβίωσε στην Εύβοια
Για μια ακόμα χρονιά αναβίωσε το έθιμο της καύσης του Ιούδα στην Εύβοια, το βράδυ.
-
Αττική: Ελαφρώς μικρότερη η έξοδος για το φετινό Πάσχα – Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν
Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα αστικά κέντρα..