

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη, ναυλωμένα από την κολομβιανή κυβέρνηση, προσγειώθηκαν σήμερα στη Μπογκοτά, με επιβαίνοντες σχεδόν 200 απελαθέντες μετανάστες από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι Κολομβιανοί, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, στη χώρα τους, που τους αγαπά. Ένας μετανάστης δεν είναι εγκληματίας, αλλά ένας άνθρωπος που θέλει να εργαστεί, να εξελιχθεί και να ζήσει τη ζωή του», ανέφερε ο Πέτρο με ανάρτηση στο Χ, ζητώντας από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ «αξιοπρεπείς» συνθήκες μεταφοράς των απελαθέντων, όπως να μην τους περνούν χειροπέδες.
Son colombianos, son libres y dignos y están en su patria donde se les quiere.
El migrante no es un delincuente es un ser humano que quiere trabajar y progresar, vivir la vida. pic.twitter.com/FYeVfz0wOL
— Gustavo Petro (@petrogustavo) January 28, 2025
Οι ΗΠΑ και η Κολομβία έφθασαν το Σαββατοκύριακο στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου αναφορικά με τον επαναπατρισμό Κολομβιανών μεταναστών.

Η κρίση αποκλιμακώθηκε έπειτα από συμφωνία των δύο κυβερνήσεων, του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κολομβιανού ομολόγου του Γκουστάβο Πέτρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σχετικά Νέα
Ο Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία – «Πάγωμα» εχθροπραξιών έως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ειδικότερα,.
Πακιστάν: Συνελήφθησαν 160 άτομα έπειτα από επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής αλυσίδας KFC
Τουλάχιστον 160 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Πακιστάν έπειτα από περίπου 20 επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής.
Volvo: Κόβει έως και 800 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Στις περικοπές έως και 800 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ λόγω της αβεβαιότητας που έχουν.
Ένας μήνας από τη σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία σε αναβρασμό
Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία, παραπέμπονται σε.