

Υπενθυμίζεται ότι τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο και ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 ξεκίνησε τη Δευτέρα 01.07.2024, θα διαρκέσει έως τις 30.06.2025 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι.
Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos
Σχετικά Νέα
Eurostat: Ανάπτυξη 0,3% για την ευρωζώνη και την ΕΕ στο α’ τρίμηνο του 2025
Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2025, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο.
ΣΕΣΜΑ: Προτάσεις για έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό αναπτυξιακό νόμο
Τις προτάσεις του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου.
Η Fais Group απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην Gencom Ltd
Την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Gencom Ltd με έδρα τη Λευκωσία ανακοίνωσε η.
ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων για 10.000 ανέργους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άστεγους
Σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου, ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παρόχους κατάρτισης, ενταγμένων.