ΚΚΕ: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

Ικανοποίηση επικρατεί στον Περισσό για το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών τις 21ης Μαΐου που δίνει ποσοστό 7,23% στο ΚΚΕ και οι 26 έδρες στη Βουλή. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι αναμένει στις δεύτερες εκλογές πως θα αυξήσει τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πόλωση και ότι η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα θα πάρουν μικρότερα ποσοστά απ ό,τι πήραν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα αυξήσει τα ποσοστά του.

«Η ερμηνεία του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι η σύγκλιση των προγραμμάτων των κομμάτων κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία οδήγησαν σε συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος, με αποτέλεσμα να έχουμε τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ καλεί τους πάντες σε εκλογική κινητοποίηση αλλά και σε αγώνες μέσα στους εργασιακούς χώρους Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές εκτιμά ότι είναι άδικος και γι’ αυτό το Κομμουνιστικό Κόμμα επιθυμεί να αυξήσει τα ποσοστά του για να αναπληρώσει τις τυχόν απώλειες που θα έχει σε έδρες λόγω του επόμενου εκλογικού νόμου που θα εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα