

Μικρότερη ήταν η πτώση των κερδών των βιομηχανικών εταιρειών στην Κίνα τον Απρίλιο, κυρίως λόγω των βελτιώσεων στα αυτοκίνητα και στα ηλεκτρονικά είδη, αλλά η ζημιά που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού αναμένεται να διατηρήσει υπό πίεση την οικονομία και τις επιχειρήσεις για το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους.
Τα κέρδη υποχώρησαν 4,3% σε ετήσια βάση στα 478,1 δισ. Γουάν (54,24 δισ. Στερλίνες) τον προηγούμενο μήνα, αφού υποχώρησαν 34,9% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.
Η οικονομία της Κίνας έχει δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης καθώς ανοίγει ξανά μετά από αρκετές εβδομάδες αυστηρών μέτρων περιορισμού εξαιτίας του κορωνοϊού.
Αλλά οι συνέπειες από την πανδημία, που παρέλυσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα και προκάλεσαν την πρώτη οικονομική συρρίκνωση στο τρίμηνο που έχει σημειωθεί ποτέ, αναμένεται να πλήξει τα κέρδη για πολλούς ακόμη μήνες καθώς η ζήτηση, εγχώρια και από το εξωτερικό, παραμένει ασθενής.
Για τους πρώτους τέσσερις μήνες, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών υποχώρησαν 27,4% σε ετήσια βάση, στα 1,26 τρισ. Γουάν, σε σχέση με την πτώση 36,7% στο α΄ τρίμηνο.
Σχετικά Νέα
Ο στρατός δεν θα γιορτάσει τα γενέθλια του Τραμπ αλλά τα 250 χρόνια από την ίδρυσή του, λέει αξιωματούχος
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να γιορτάσει τα γενέθλια του προέδρου.
Microsoft: Πάνω από 394.000 υπολογιστές με Windows μολύνθηκαν από το κακόβουλο λογισμικό Lumma
Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξάρθρωσε το δίκτυο του κακόβουλου λογισμικού Lumma Stealer,.
Google: Ποιες αλλαγές έρχονται στο «γκουγκλάρισμα» στο διαδίκτυο
Έρχονται αλλαγές στο «γκουγκλάρισμα» στο διαδίκτυο. Όπως μεταδίδει το CNN, η Google παρουσίασε έναν.
Δανία: Ανεξήγητα εξαρτήματα σε εισαγόμενο ενεργειακό εξοπλισμό
Ανεξήγητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα βρέθηκαν σε εισαγόμενο εξοπλισμό που προοριζόταν για το ενεργειακό δίκτυο της.