Κίνα: Προειδοποιεί για φούσκες ο επικεφαλής της εποπτικής τραπεζικής αρχής

Το πρόσφατο ράλι στη Wall Street και σε άλλα χρηματιστήρια φαίνεται να δημιουργεί φούσκες και μία διόρθωση σε κάποια φάση είναι αναπόφευκτη, προειδοποίησε την Τρίτη ο επικεφαλής της κορυφαίας εποπτικής αρχής της Κίνας για τις τράπεζες.

“Οι χρηματοοικονομικές αγορές διαπραγματεύονται σε υψηλά επίπεδα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αντίθετα με την πραγματική οικονομία”, προειδοποίησε ο Guo Shuqing, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής για τον Τραπεζικό και Ασφαλιστικό Τομέα (CBIRC) μιλώντας σε συνέδριο, όπως μετέδωσαν το Reuters, το Bloomberg και άλλα πρακτορεία.

Ο Guo ανέφερε ότι τα κέρδη στις μετοχές είναι το αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν δρομολογήσει οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις το τελευταίο έτος για να αμβλύνουν τις οικονομικές πιέσεις από την πανδημία της Covid-19. Προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι μια διόρθωση θα έρθει “αργά ή γρήγορα”.

Ανέφερε επίσης ότι οι κινεζικές αρχές θα παρακολουθούν τις εισροές στην Κίνα για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν κερδοσκοπικές φούσκες, ενώ προειδοποίησε επίσης για “επικίνδυνη” κερδοσκοπία στον τομέα των ακινήτων της Κίνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα