

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας υπογράμμισε σήμερα ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή της για την απόρριψη μολυσμένου νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στη θάλασσα και να ζητήσει συγγνώμη, αντί να εκφράζει την αντίθεσή της σε μήνυμα στο Twitter που ανήρτησε ο ίδιος, το οποίο ήταν επικριτικό για το σχέδιο αυτό.
Ο Τζάο Λιζιάν ανήρτησε την Μ. Δευτέρα στο Twitter μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του εμβληματικού έργου “Το Μεγάλο Κύμα” του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα Χοκουσάι, στην οποία φαίνεται να ρίχνονται στη θάλασσα πυρηνικά απόβλητα.
Χθες, Μ. Τρίτη, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τοσιμίτσου Μοτέγκι δήλωσε ότι η Ιαπωνία υπέβαλε “έντονη διαμαρτυρία” και ότι επιζητεί μέσω των διπλωματικών διαύλων την αφαίρεση του μηνύματος αυτού στο Twitter.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πορτογαλία: Οι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους βουλευτές τους
Οι Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους βουλευτές τους για τρίτη φορά από το.
Η Ρουμανία στις κάλπες για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών
Συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας και συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο ή στροφή.
Είκοσι άμαχοι νεκροί από τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων στο Μαλί
Tουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους αφού συνελήφθησαν από στοιχεία των.
Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιους σε καταυλισμό σκηνών όπου.