

Η Κίνα δημοσίευσε ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο το Σάββατο (19/12/2020) για την επανεξέταση των ξένων επενδύσεων για λόγους εθνικής ασφαλείας, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για μέτρα που ισοδυναμούν με προστατευτισμό.
Το σύστημα επανεξέτασης που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) καλύπτει τις ξένες επενδύσεις σε στρατιωτικούς τομείς και την απόκτηση μετοχών σε τομείς όπως η ενέργεια, οι φυσικοί πόροι, η γεωργία, η τεχνολογία Διαδικτύου και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
«Μόνο με ένα φράκτη ενάντια στους κινδύνους ασφαλείας μπορεί η Κίνα να θέσει τα στερεά θεμέλια για έναν νέο γύρο ανοίγματος που είναι ευρύτερος, ευρύτερος και βαθύτερος», ανακοίνωσε η επιτροπή.
Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική
Αυτό ήταν σύμφωνο με τη διεθνή πρακτική και θα συμβάλει στην εξισορρόπηση των οικονομικών οφελών του περαιτέρω ανοίγματος με την ανάγκη διασφάλισης της εθνικής ασφάλειας, σημείωσε η NDRC.
Η δημοσίευση των επενδυτικών κανόνων δεν είναι «προστατευτισμός ή παρεμπόδιση των πολιτικών ανοίγματος», πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι «το άνοιγμα χωρίς προστασία δεν είναι βιώσιμο».
Μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αυστραλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει ή βελτιώσει τους μηχανισμούς επανεξέτασης για τις ξένες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, ανέφερε όπως μεταδίδει το Reuters.
Το νέο σύστημα θα δημιουργήσει έναν νέο φορέα για θέματα ασφαλείας, με επικεφαλής το NDRC και το υπουργείο Εμπορίου.
Οι κανόνες, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ σε 30 ημέρες, ακολουθούν νόμο περί ξένων επενδύσεων που δημοσιεύθηκε το 2019 με σκοπό τη διεύρυνση της πρόσβασης στην αγορά για τους ξένους επενδυτές.
Η νομοθεσία του 2019 περί ξένων επενδύσεων καθιστούσε σαφές ότι η Κίνα θα δημιουργήσει μηχανισμό επανεξέτασης για ξένες επενδύσεις και ξένες εταιρείες και εμπορικές ενώσεις.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.