

Η Κίνα είχε εισαγάγει έως χθες ιατρικό υλικό αξίας άνω των 810 εκατ. γιουάν (περίπου 117 εκατ. δολαρίων) για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στην εγχώρια αγορά εν μέσω προσπαθειών να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του νέου ιού 2019-nCoV, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνειακών υπηρεσιών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, η Κίνα εισήγαγε περίπου 240 εκατ. τεμάχια ιατρικού υλικού, μεταξύ των οποίων 220 εκατ. μάσκες, 2,53 εκατ. προστατευτικές στολές και 279.000 ζευγάρια προστατευτικά γυαλιά, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διοίκηση Τελωνείων.
Οι κινεζικές αρχές έχουν αυξήσει την προμήθεια ιατρικών εφοδίων από το εξωτερικό για να αντισταθμίσουν τις εγχώριες ελλείψεις ενώ παράλληλα έχουν ζητήσει από τις κινεζικές εταιρίες να ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγή ιατρικών υλικών για τα οποία υπάρχει ανάγκη.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..