Κίνα: Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο- Δύο νεκροί και έξι αγνοούμενοι

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι αγνοούνται μετά από ατύχημα σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε το Σάββατο ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV.

Η «τυχαία έκρηξη» συνέβη σε ανθρακωρυχείο που διοικούσαν η Henan Hebi Coal και η Electricity Co αργά το απόγευμα της Παρασκευής, και οι αρχές στην επαρχία Χενάν διεξάγουν επιχείρηση βάσει σχεδίου που κατήρτισαν για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε το CCTV.

Τον περασμένο μήνα, η επαρχιακή κυβέρνηση της Χενάν είχε ανακοινώσει ότι ενέκρινε το εκ νέου άνοιγμα ενός άλλου ορυχείου που διαχειρίζεται η Hebi το οποίο είχε κλείσει λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.

Η Κίνα διεξάγει επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία σε όλη τη χώρα, αλλά οι υψηλές τιμές του άνθρακα έχουν ως αποτέλεσμα οι ανθρακωρύχοι να αυξάνουν την παραγωγή για να καλύψουν τα κενά στον εφοδιασμό.

Τον Μάιο, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί για να σταθεροποιήσει τις αυξανόμενες τιμές βασικών προϊόντων, ενώ ενθάρρυνε τους παραγωγούς άνθρακα να αυξήσουν την παραγωγή για να ανταποκριθούν στην συνολική ζήτηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα