

“Είμαστε εδώ για να ελέγξουμε ένα-ένα τα νοσοκομεία μας και τις δομές υγείας” είπε μετά την επίσκεψη του στην Κρήτη -έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας -ο υπουργός υγείας Β.Κικίλιας μιλώντας σήμερα από την Κρήτη, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
“Θέλω να πω ότι προσλάβαμε στο νησί 500 υγειονομικούς για να ενισχύσουν την Κρήτη, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και υπάρχουν πιστώσεις και εγκρίσεις για άλλους 150. Ελέγχουμε τα αεροδρόμιά μας, ελέγχουμε τα ξενοδοχεία μας και τους χώρους φιλοξενίας. Η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί. Είναι έτοιμη να δεχθεί τουρίστες, Έλληνες και ξένους”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους τουρίστες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού. “Ήθελα όμως να παρακαλέσω, να παροτρύνω και να ζητήσω, όπως εμείς οι Έλληνες αυτούς τους μήνες τηρήσαμε τα ιατρικά πρωτόκολλα, ακούσαμε τους ειδικούς και πετύχαμε αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, να έχουμε μία ασφαλή χώρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τουρίστες μας. Άλλωστε, για αυτό ήρθαν εδώ, γιατί είμαστε μία πανέμορφη χώρα και η Κρήτη ένα πανέμορφο νησί, αλλά γιατί είμαστε και μια ασφαλής χώρα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προσέθεσε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς “θα έχουμε 1.200 μόνιμα κρεβάτια ΜΕΘ, προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ασφάλεια για τους πολίτες μας”, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και “θα το επιτύχουμε” γιατί “το αξίζουν οι Έλληνες”. “Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε ΜΕΘ σε όλα τα Νοσοκομεία μας. Και αυτό δήλωσα εχθές, ξεκινώντας την περιοδεία μου από το ΠΑΓΝΗ και από το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, μετά στο Λασίθι και σήμερα θα πάω στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενή δωρεά και τη στήριξη των 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ στη χώρα, προσέθεσε ο υπουργός Υγείας και αναφερόμενος ειδικότερα στα νοσοκομεία του νησιού διαβεβαίωσε: “Θα αυξήσουμε τις ΜΕΘ, όπως έχουμε εξαγγείλει. Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε στην Κρήτη 25 παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ”.
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.