Κέβιν ΜακΚάρθι: Μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία για το χρέος απόψε

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσε σήμερα ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να συνάψουν συμφωνία για το χρέος αυτή την εβδομάδα ώστε να αποφύγουν μια καταστροφική χρεοκοπία των ΗΠΑ που θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και από την 1η Ιουνίου.

Λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Μακάρθι δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το όριο χρέους το πρώι της Δευτέρας με τους διαπραγματευτές του Λευκού Οίκου ήταν παραγωγικές.

“Μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία απόψε, μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία αύριο”, είπε ο ΜακΚάρθι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, παρόλο που εξέφρασε αισιοδοξία, ο Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια τόνισε ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε τίποτα.

Ο Μπάιντεν και ο Μακάρθι θα συναντηθούν αργότερα σήμερα στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο. Η συνάντηση τους έρχεται στον απόηχο της προειδοποίησης της υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε θέση να μην είναι σε θέση να καλύπτει όλες τις πληρωμές ακόμα και από την 1η Ιουνίου.

Ο ΜακΚάρθι είπε ότι περιμένει πως η “πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων” θα υποστηρίξει οποιαδήποτε τελική συμφωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα