Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Ενισχύθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed της ΝέαςΥόρκης και παρά τους φόβους για το διεθνές εμπόριο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,90%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng επίσης κινήθηκε ανοδικά κατά 1,07%, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημείωσε άνοδο 0,80% και ο Shenzen ενισχύθηκε κατά 0,79%. Ο νοτιοκορεάτικος KOSPI επίσης καταγράφει άνοδο 1,35%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε κατά ο,68% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 επίσης κινήθηκε ανοδικά κατά 0,77%.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να ενεργούν γρήγορα και σθεναρά όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης. “Είναι προτιμότερο να λάβουμε προληπτικά μέτρα από το να περιμένουμε να εκδηλωθεί η καταστροφή”, δήλωσε στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Ερευνών Κεντρικών Τραπεζών, υποδεικνύοντας στους επενδυτές ότι ίσως θα πρέπει να περιμένουν μία μείωση επιτοκίων στο τέλος του μήνα.

Στο μέτωπο του εμπορίου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε ότι Κίνα και ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές συνομιλίες. Ωστόσο οι προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα μειώνονται, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι απόλυτα σίγουρη ότι μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των Κινέζων για χαλάρωση των περιορισμών που έχουν τεθεί στη Huawei.

Σχετικά Νέα