

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά τα τελευταία ρεκόρ στη Wall Street και ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η επικράτηση των Δημοκρατικών και στη Γερουσία θα ανοίξει τον δρόμο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.
Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τις δύο θέσεις στις επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια, με αποτέλεσμα να αποκτούν τον έλεγχο και στη Γερουσία. Αυτό τροφοδοτεί την αισιοδοξία ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε συνεργασία με τη Γερουσία και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων που επίσης ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα μπορεί να δρομολογήσει γρήγορα ένα οικονομικό πακέτο για την ενίσχυση των αμερικανικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Την αισιοδοξία των επενδυτών δεν έκαμψαν οι σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν χθες στην Ουάσινγκτον όταν υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ, πολλοί οπλισμένοι, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, διακόπτοντας βίαια τη συνεδρίαση που θα επικύρωνε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 1,6% στις 27.490,13 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,15%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,1%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σκαρφαλώνει 2,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,6%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία κερδίζουν 1,5% και 1,4% αντίστοιχα.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Οι 19 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ απέκτησαν μέσα στο 2024…μια Ελβετία
Το 2024 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους πλουσίους της Αμερικής. Σύμφωνα με.