Κέρδη για το χρυσό με ώθηση από Κίνα

Τα ισχυρά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα πίεσαν το δολάριο ευνοώντας τον χρυσό, που ξεκίνησε θετικά τον Μάρτιο μετά το χειρότερο μήνα του σε περίπου ενάμιση χρόνο.

Ειδικότερα, ο συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στα 1.845,4 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,5% ή 8,70 δολαρίων.

Ανοδική ήταν γενικότερα η τάση σήμερα στα μέταλλα, με το ασήμι να ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,1% στα 21,095 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 1.437,6 δολ. η πλατίνα κατέγραψε άνοδο 0,7% στα 961,8 δολ. και ο χαλκός ολοκλήρωσε στα 4,16 δολ. η λίβρα με +1,7%.

Όπως προαναφέρθηκε στο επίκεντρο της σημερινής κίνησης ήταν η εντυπωσιακή ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα – ο ταχύτερος ρυθμός από τον Απρίλιο του 2012 – που ενδυνάμωσε το γουάν και οδήγησε το δολάριο σε χαμηλό εβδομάδας ενδοσυνεδριακά.

Και δεδομένου ότι ο χρυσός διεθνώς τιμολογείται σε δολάρια ΗΠΑ, η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος κατέστησε πιο φτηνό το πολύτιμο μέταλλο για κατόχους άλλων ισοτιμιών.

Ωστόσο, ο χρυσός δεν κατάφερε να επωφεληθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζονται οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που υποδεικνύουν υψηλότερα επιτόκια για περισσότερο καιρό.

Εντός της ημέρας, άλλωστε, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Νιλ Κασκάρι, δήλωσε ανοιχτός σε νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης. Κάτι που θα συμπιέσει τις τιμές του χρυσού, ο οποίος δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός κατέγραψε τον Φεβρουάριο απώλειες 5,6% – τη χειρότερη μηνιαία του επίδοση από τον Ιούνιο του 2021 – με φόντο τα ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα που υποδήλωναν ότι η Fed θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα