

Μεγάλο μέρος της Κένυας βυθίστηκε απόψε στο σκοτάδι, λόγω «διακοπής στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας», όπως ανακοίνωσε ο κυριότερος πάροχος της χώρας, προσθέτοντας ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Η βλάβη σημειώνεται σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες. Τουλάχιστον 188 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 165.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Η εταιρεία Kenya Power and Lighting Company (KPLC) ανέφερε ότι ένα πρόβλημα στο δίκτυο «είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές της χώρας» από τις 17.40, τοπική ώρα. «Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ζητάμε από τους πελάτες μας να είναι υπομονετικοί, καθώς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονική παροχή ρεύματος το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.
Εκτός από το Ναϊρόμπι, μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλά άλλα αστικά κέντρα και η παραθαλάσσια Μομπάσα. Ένα στέλεχος της KPLC είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η διακοπή ρεύματος επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως το Νακούρου, το Κισούμου, τη Μομπάσα, το Νιέρι, το Ελντορέτ και άλλες ζώνες.
Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην Κένυα. Πέρυσι τον Αύγουστο, πολλές πόλεις και το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό για πολλές ώρες. Στο αεροδρόμιο Τζόμο Κενιάτα, ένα από τα μεγαλύτερα της Αφρικής, διακόπηκε ο έλεγχος των αποσκευών καθώς υπήρξε βλάβη στη γεννήτρια που εξυπηρετεί τους κυριότερους τερματικούς σταθμούς. Ο υπουργός Μεταφορών Κιπτσούμπα Μουρκόμεν είχε δεσμευτεί τότε ότι «δεν θα ξανασυνέβαινε» κάτι τέτοιο.
Σχετικά Νέα
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.
Μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι: Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες Παρασκευή νέο μήνυμα προς τους ηγέτες της.