Κεντρική Μακεδονία: Συμβουλευτική στην επαγγελματική κατάρτιση για άτομα με αναπηρία

Δράσεις συμβουλευτικής στην επαγγελματική κατάρτιση για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις περιλαμβάνονται σε έργο ολοκληρωμένης υπηρεσίας καταπολέμησης των διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Κεντρική Μακεδονία.

Το έργο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι μέσω των εν λόγω δράσεων διασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Επιπλέον υπογράμμισε ότι στόχος των ενεργειών αυτών είναι η εξάλειψη οποιασδήποτε διάκρισης, αλλά και η αφαίρεση οποιουδήποτε εμποδίου, ώστε οι πολίτες με αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις πολιτικές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο για τα άτομα με αναπηρίες, όσο και για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και χαρακτήρισε την Περιφέρεια πρωταγωνίστρια στη στήριξή τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα