«Καζάνι που βράζει» και σήμερα το ΑΠΘ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων στο ΑΠΘ, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη της Σχολής θετικών Επιστημών, όπου βρέθηκε σήμερα ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κ .Παπαιωάννου βρέθηκε στο σημείο για λίγα λεπτά, συνομιλώντας με τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την παρούσα φάση των εργασιών, για την αποκατάσταση του χώρου μετά τον βανδαλισμό, πού έγινε από ομάδα ατόμων τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Την ίδια στιγμή οι φοιτητές κλιμακώνουν την αντίδρασή τους στην παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με φοιτητικούς συλλόγους να προχωρούν σε lockout της σχολής Θετικών Επιστημών και σε αποχή από τα μαθήματά τους, μέχρι, όπως λένε, να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι το χθεσινό σκηνικό με την είσοδο των ΜΑΤ στη ΣΘΕ, και τη χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, δεν θα επαναληφθεί.

Για τον ίδιο λόγο μάλιστα αναμένεται να προχωρήσουν στις 11:00 σε κινητοποίηση μπροστά από την Κοσμητεία της σχολής τους.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στα δικαστήρια, ενώ για τις 10:00 το πρωί υπάρχει κάλεσμα από κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

 

 


Πηγή: GRTimes.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα