

Σε εξέλιξη είναι για τέταρτη μέρα η πυρκαγιά στην κορυφή του Παγγαίου όρους που έχει κάψει μέχρι τώρα περισσότερα από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.
Αυξήθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολύ μεγάλος αριθμός εθελοντών. Ρίψεις από αέρος κάνουν 8 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Το βράδυ του Σαββάτου οι άνεμοι έστειλαν την φωτιά προς την πλευρά του Ροδολίβους Σερρών κι εκεί έπεσε από το πρωί κυρίως το βάρος της κατάσβεσης.
Από την πλευρά του νομού Καβάλας η πυρκαγιά παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα, εξακολουθεί να καίει ψηλά, πάνω από τα χωριά Μεσορόπη και Πλατανότοπος. Από τις προηγούμενες μέρες γίνονται διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών και δρόμων από 2 μηχανήματα του στρατού, ένα του δήμου Παγγαίου και πέντε ιδιωτών μισθωμένα από την Περιφέρεια.
Η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Βατικανό: Στις 18 Μαΐου η ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα του ΙΔ’
Την Κυριακή, 18 Μαΐου, θα τελεστεί η λειτουργία ενθρόνισης του νέου ποντίφικα, Πάπα Λέοντα.
Συντάξεις Ιουνίου 2025: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές
Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2025 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες.
Καρδίτσα: Προφυλακιστέος ο 24χρονος που κατηγορείται για βιασμό και βιαιοπραγία κατά της συντρόφου του
Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε ο 24χρονος Καρδιτσιώτης, τον οποίο κατήγγειλε.
Θάνατος 56χρονου στον Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου, το μεσημέρι της.