

«Στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν γίνεται αναφορά σε άσματα», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το “Μακεδονία ξακουστή”.
«Η λακωνική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν γίνεται αναφορά σε άσματα στην Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, δεν καθησυχάζει διόλου τους φόβους μας ότι το «Μακεδονία ξακουστή» δεν βρίσκεται σε σχετικό κατάλογο υπό απαγόρευση ασμάτων”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνοντας: «Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, μας αναγκάζουν να αναμένουμε με αυξημένο ενδιαφέρον και την απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Διότι μπορεί το άσμα αυτό να ακούστηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια από χιλιάδες Έλληνες που το τραγούδησαν, μπορεί να το έπαιξαν και αρκετές μπάντες, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις, όπως στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, που οι μπάντες δεν το παιάνισαν, χωρίς να μάθουμε αν αυτό έγινε κατόπιν εντολών και από ποιους. Σε κάθε περίπτωση, ήδη, για τον ελληνικό λαό το συγκεκριμένο εμβατήριο κατέστη σύμβολο αντίθεσης εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών».
Με την ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Χαρακόπουλος, ζητούσε να ενημερωθεί αν αληθεύει ότι επιτιμήθηκε ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή η μπάντα του Λιμενικού έπαιξε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» στην πλατεία Συντάγματος, συνοδεύοντας το άγημα των ευζώνων, στις 20 Ιανουαρίου 2019, αν αληθεύει ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας να μην παίζουν πλέον το άσμα «Μακεδονία Ξακουστή» και αν στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση.
Σχετικά Νέα
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.