Καθαρισμός προσώπου: Τι θα πρέπει να κάνουμε για μια λαμπερή επιδερμίδα

Ο σωστός και επιμελής καθαρισμός του προσώπου αποτελεί το κλειδί για μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Η καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας σε ρύπους, μακιγιάζ, ηλιακή ακτινοβολία και σε άλλες επιβλαβείς συνθήκες,  έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μικροβίων και το φράξιμο των πόρων.

Γράφει η Ιωάννα Δαλαμαρίνη

Εάν λοιπόν η επιδερμίδα δεν καθαριστεί σωστά τότε θα δημιουργηθεί ακμή και διάφορες άλλες ατέλειες στην επιδερμίδα. Έτσι ένας σωστός καθαρισμός πρωί- βράδυ αποτελεί τη βάση της ρουτίνας ομορφιάς, καθώς αν είναι καθαρή η επιδερμίδα θα είναι έτοιμη να δεχτεί στη συνέχεια τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι ο διπλός καθαρισμός προσώπου και αν χρειαστεί μπορούμε να κάνουμε και τριπλό. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα προϊόντα, καθώς αν γίνει διπλός ή τριπλός καθαρισμός με ένα gel που έχει κάποιο δραστικό συστατικό μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα και τα αποτελέσματα να είναι αντίθετα.

Η διαδικασία για τον καθαρισμό του προσώπου είναι αρκετά σημαντική να γίνεται δύο φορές μέσα στην ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Το πρωί είναι σημαντικό, ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ έχει προηγηθεί κάποιο συστατικό που είναι φωτοευαίσθητο, αλλά και γενικά για να καθαριστεί η επιδερμίδα από κάθε λιπαρότητα. Το βράδυ είναι ένα απαραίτητο βήμα που πρέπει να γίνεται καθώς τις βραδινές ώρες η επιδερμίδα ανανεώνεται και αναπλάθεται.

Πρωινός καθαρισμός

1ο Βήμα: Με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με  micellaire νερό απομακρύνεις τυχόν λιπαρότητα ή τις κρέμες της βραδινής ρουτίνας.

2ο Βήμα: Με ένα καθαριστικό κάνεις απαλό μασάζ στην επιδερμίδα και καθαρίζεις σε βάθος. Το καθαριστικό προσώπου για επιδερμίδες χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες καλό είναι να είναι ήπιο και ουδέτερο. Ωστόσο, σε περιπτώσεις με ατέλειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθαριστικά με δραστικά συστατικά.

Λιπαρό δέρμα: αζελαϊκό οξύ, σαλικιλυκό οξύ, oil free

Ξηρό- ατοπικό δέρμα: ουδέτερο Ph

Βραδινός καθαρισμός

1ο Βήμα: Ντεμακιγιάζ με κάποιο ειδικό προϊόν όπως είναι και διάφορα λαδάκια που «λιώνουν» το μακιγιάζ. Υπάρχουν λαδάκια που κάνουν και για λιπαρές επιδερμίδες ωστόσο θέλουν προσοχή στην αφαίρεση καθώς μπορούν να αφήσουν λιπαρότητα. Συνήθως αφαιρούνται με ένα βρεγμένο πετσετάκι απαλά, χωρίς να ερεθιστεί η επιδερμίδα.

Τα επόμενα βήματα είναι τα ίδια με την πρωινή ρουτίνα. Ο καθαρισμός με ένα gel είναι εξίσου σημαντικός και για την αντρική επιδερμίδα.

Επίσης, μέσα στον χρόνο καλό είναι να γίνει και ένας καθαρισμός πιο βαθύς σε δερματολόγο. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική, ώστε η επιδερμίδα να καθαριστεί σε βάθος καθώς με την χρήση των αντηλιακών και την έκθεση στον ήλιο θα επιβαρυνθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα