

Διατάξεις για τη στήριξη ανέργων και ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων περιέχει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση.
Με την τροπολογία διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των μέτρων διευκόλυνσης (αναστολή προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.) για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων. Δικαιούχοι των μέτρων είναι, εφεξής, όσοι ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών (σήμερα το ευεργέτημα καταλαμβάνει αποκλειστικά τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων που διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ-Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, ως κλάδοι που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού, καθώς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας).
Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται κατά δύο μήνες η διάρκεια τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας για τους δικαιούχους που έληξε ή θα λήξει εντός του Απριλίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μητσοτάκης: Η Κλαυδία μας έκανε υπερήφανους
Σε ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.
Briefing Παύλου Μαρινάκη σε πολίτες: Οι εκλογές το 2027, το Final Four και το Whatsapp
Σε απορίες πολιτών για το… final four, τις εκλογές, την αγαπημένη του εφαρμογή (app).
Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος και προβάδισμα της ΝΔ με 30,6% – Πρώτη φορά χάνει «έδαφος» η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Είναι η πρώτη δημοσκόπηση, αυτή της Marc για το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα (17/5/25), που.
Α. Σαμαράς: Οι εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα είναι ραγδαίες και ανησυχητικές
Έντονα επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική εμφανίζεται ο πρώην.