

Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σαρίφ αλ-Εμαντί, συνελήφθη για φερόμενη κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.
Ενώ υπήρξαν προηγούμενες συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών για υποθέσεις διαφθοράς στο Κατάρ, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι ο αλ-Εμαντί είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που αντιμετωπίζει τέτοιους ισχυρισμούς υπό τον ισχύοντα κανόνα του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.
«Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού Οικονομικών Αλί Σαρίφ αλ-Εμαντί για τον ρωτήσει σχετικά με το τι έχει να απαντήσει σε αναφορές σχετικά με εγκλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση που περιελάμβαναν ζημιά στα δημόσια ταμεία, κατάχρηση λειτουργίας και κατάχρηση εξουσίας» είπε κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ είπε ότι ξεκίνησε έρευνα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο Εμαντί είναι υπουργός Οικονομικών από το 2013. Είναι επίσης πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του εθνικού αερομεταφορέα Qatar Airways και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Qatar National Bank.
Ένας διπλωμάτης με έδρα το Κατάρ είπε ότι «η σύλληψη ήταν απρόσμενη».
«Είναι πάντα καλό να βλέπουμε τις κυβερνήσεις να τηρούν τους νόμους τους και να πολεμούν τη διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Ένας άλλος διπλωμάτης που εδρεύει στη Ντόχα δήλωσε στο AFP: «Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο, δείχνει ότι το Κατάρ αντιμετωπίζει σοβαρά τη διαφθορά – εάν όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο – και βοηθά στην οικοδόμηση της εικόνας του κράτους δικαίου που τηρείται.»
Το Κατάρ πλούσιο σε φυσικό αέριο είναι ένα από τα μικρότερα αραβικά κράτη με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια, με τους περισσότερους κατοίκους να είναι αλλοδαποί.
Σχετικά Νέα
Επίσημη επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ ότι αφίχθη στα Ηνωμένα.
Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για την εκεχειρία στη Γάζα
Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει τη συνέχεια.
Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για τη συνέχιση της εκεχειρίας με τη Χαμάς
Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει τη συνέχεια.
Γερμανία: Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης
Ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός κατέρρευσε στις 6 Νοεμβρίου 2024, επειδή τα τρία κόμματα που.