Κατάρ: Ποινικές κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών

Δωροδοκία, κατάχρηση θέσης και εξουσίας, ζημιές στα δημόσια ταμεία και ξέπλυμα χρημάτων είναι οι κατηγορίες που επιρρίπτονται σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σερίφ αλ-Εμάντι και ενός αδιευκρίνιστου αριθμού άλλων προσώπων.

Οι κατηγορίες αναμένονται να απαγγελθούν σε βάρος τους από εισαγγελέα στο Κατάρ, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Qatar News Agency (QNA).

Ειδικότερα, ο Αλί Σερίφ αλ-Εμάντι συνελήφθη το 2021 για καταγγελίες περί υπεξαίρεσης, του αφαιρέθηκαν τα υπουργικά του καθήκοντα και αμέσως μετά απομακρύνθηκε από τα ΔΣ του Οργανισμού Επενδύσεων του Κατάρ και της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ. Προηγουμένως είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην τράπεζα.

Ο Εμάντι δεν έχει σχολιάσει δημόσια την υπόθεση, υπογραμμίζει το Reuters.

Ο Εμάντι ήταν υπουργός Οικονομικών στο πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου από το 2013 έως τη σύλληψή του και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του πανίσχυρου κρατικού επενδυτικού ταμείου του, ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ, η οποία κατέχει το 50% της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι δήλωσε ότι η έρευνα για τον Εμάντι σχετίζεται με την ιδιότητά του ως υπουργού Οικονομικών και όχι με τις θέσεις του στο κρατικό ταμείο ή την τράπεζα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα