Κατακόρυφη ελάττωση των κινέζικων εξαγωγών

Σημαντική μείωση γνώρισαν οι κινέζικες εξαγωγές τον περασμένο μήνα,  εξαιτίας της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.
Παράλληλα, και οι πωλήσεις στις ΗΠΑ  σημειώνουν πτώση, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού με την κινέζικη και την ευρωπαϊκή οικονομία..
Όπως μεταδίδει το Bloomberg,  σημειώθηκε πτώση των εξαγωγών κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατ 5,6 %.
Το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα $34,84 δισ.
Αυτό διέψευσε τους αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν ότι  υπάρχει άνοδος των εξαγωγών  κατά 2,2% και ότι οι εισαγωγές θα κατρακυλήσουν κατά 6,4%. Οι παραδόσεις στις ΗΠΑ  σημείωσαν πτώση 16 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ  ενίσχυσε τους ήδη υπάρχοντες  δασμούς στα κινεζικά αγαθά στην αρχή του μήνα και ετοιμάζεται να επιβάλλει μεγαλύτερες αυξήσεις τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, εφόσον δεν  υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των δύο κρατών.
Η αποδυνάμωση των εξαγωγών εντείνει την πίεση στην κινεζική οικονομία, η οποία έχει χαμηλότερες επιδόσεις το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά Νέα