

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει, την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ – όπως ανακοίνωσε ο ίδιος – στο πρώτο τους τετ α τετ μετά την εκλογική του νίκη.
“Είναι σημαντικό να έλθουμε σε επαφή άμεσα, κάτι που ήταν πάντα η πρόθεσή μου” σημείωσε ο Κάρνεϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Οττάβα.
Η συνάντησή τους θα επικεντρωθεί σε θέματα εμπορίου, αλλά και στις ευρύτερες σχέσεις μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ, όπως είπε ο Κάρνεϊ.
Οι συνομιλίες θα είναι “δύσκολες, αλλά εποικοδομητικές” τόνισε, προειδοποιώντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς μια άμεση εμπορική συμφωνία.
Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένεται επίσκεψη του Κάρνεϊ στην αμερικανική πρωτεύουσα μέσα στην “επόμενη εβδομάδα”.
Οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Τρίτη, με τον Κάρνεϊ να σημειώνει ότι ο Τραμπ δεν επανέλαβε τα περί μετατροπής του Καναδά σε “51η Πολιτεία των ΗΠΑ”.
Σχετικά Νέα
Πορτ Σουδάν: Drones χτύπησαν τον κεντρικό σταθμό ενέργειας και το αεροδρόμιο
Drones βομβάρδισαν σήμερα σημαντικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως και το αεροδρόμιο και μια.
Eurostat: Το β’ εξάμηνο του 2024 οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην ΕΕ παρέμειναν σταθερές
Το δεύτερο εξάμηνο του 2024, οι μέσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην.
Extra omnes: Η φράση με την οποία θα ξεκινήσει το Κονκλάβιο για τη νέα εκλογή Πάπα
Όλα όσα σκεφτόμαστε όταν ακούμε τη λέξη Βατικανό – προσευχή, όρκοι σιωπής και μυστικές.
Η Ρωσία κλείνει τα αεροδρόμιά της υπό το φόβο νέων επιθέσεων από ουκρανικά drones
Η Ρωσία αναγκάζεται να κλείσει προσωρινά τα αεροδρόμιά της καθώς ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.