

Στη Γάζα επίκειται «καταστροφή δημόσιας υγείας», δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εν μέσω συνωστισμού, μαζικών εκτοπίσεων και ζημιών στις υποδομές υδροδότησης και υγιεινής.
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο θανάτων αμάχων που δεν συνδέονται άμεσα με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
«Επίκειται καταστροφή δημόσιας υγείας, που ελλοχεύει με τους μαζικούς εκτοπισμούς, τον συνωστισμό, τις καταστροφές στις υποδομές υδροδότησης και υγιεινής», δήλωσε ο Λιντμάιερ σε δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα, πάνω από 8.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιθέσεις στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς θύλακα ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου όταν η Χαμάς σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ και συνέλαβε πάνω από 200 ομήρους.
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα την περασμένη εβδομάδα.
Ερωτηθείς εάν άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας άλλων επιπλοκών που δεν σχετίζονται με τον βομβαρδισμό, ο Λιντμάιερ δήλωσε: «Ναι, πράγματι».
Στην ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF προειδοποίησε για τον κίνδυνο βρεφικών θανάτων λόγω αφυδάτωσης καθώς είναι διαθέσιμο μόνο το 5% της κανονικής παροχής νερού.
«Άρα οι παιδικοί θάνατοι λόγω αφυδάτωσης, ιδιαίτερα βρεφικοί θάνατοι λόγω αφυδάτωσης, είναι μια ολοένα και αυξανόμενη απειλή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν από την κατανάλωση υφάλμυρου νερού.
Περίπου 940 παιδιά φέρονται ως αγνοούμενα στη Γάζα, δήλωσε ο ίδιος, με κάποια να εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.
Ο Λιντμάιερ ζήτησε να επιτραπεί η παροχή καυσίμων στη Γάζα προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης. Το Ισραήλ έχει αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας και αρνείται να επιτρέψει να εισέλθουν καύσιμα στον θύλακα, λέγοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τη Χαμάς για στρατιωτικούς λόγους.
Σχετικά Νέα
Ο Ναζί Κλάους Μπάρμπι είχε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των καρτέλ ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική
Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου Κλάους Μπάρμπι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του λαθρεμπορίου κοκαΐνης.
ΗΠΑ: Εκτός λειτουργίας το μετρό του Σαν Φρανσίσκο λόγω βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα
Το σύστημα που διαχειρίζεται το μετρό του Σαν Φρανσίσκο τέθηκε αιφνιδίως εκτός λειτουργίας το.
Γάζα: Ad hoc επιτροπή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μπορεί να εκτυλίσσεται «μια άλλη Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη
Ο κόσμος μπορεί να είναι μάρτυρας «μιας άλλης Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε ειδική.
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.