

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία “για όσο χρειαστεί” και θα πιέσει ώστε η Μόσχα να καταβάλει αποζημιώσεις στο Κίεβο μετά το τέλος του πολέμου.
“Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα πληρώσει αποζημίωση στην Ουκρανία”, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
“Ο πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τους πόρους και τα όπλα που χρειάζεστε για να πετύχετε. Θα είμαστε μαζί σας για όσο χρειαστεί”, πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον Ζελένσκι.
Η Χάρις τόνισε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαρτάται από εσωτερικά “πολιτικά παιχνίδια”, αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, υπό την επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ, μπλοκάρουν την αποδέσμευση της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Ζελένσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν βλέπει “άλλη εναλλακτική” πέραν των ΗΠΑ που έχουν κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη της χώρας του. “Βασιζόμαστε στις ΗΠΑ (…) αυτός ο εταίρος θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος”, είπε, εξηγώντας ότι η βοήθεια, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, την οποία μπλοκάρει το Κογκρέσο, δεν είναι αυτή που θα κρίνει τον πόλεμο αλλά “αναμφίβολα ανοίγει έναν δρόμο προς τη νίκη”.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.