Κακοκαιρία Daniel: Στα 46 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – 2.258 αιτήσεις στο Ταμείο Κρατικής Αρωγής

Στα 46 ανέρχονται τα διαγνωσμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, που έχει βυθιστεί κάτω από τόνους λάσπης μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel, που «εξαφάνισε» το νομό. Από αυτά, 6 άτομα νοσηλεύονται, σύμφωνα με όσα τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς.

Όπως επεσήμανε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει στοιχεία από όλες τις περιφερειακές ενότητες και υπάρχουν 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 26 αναπνευστικού. Μόνο έξι περιστατικά νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα.

Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε ότι βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. «Δεν υπάρχει λόγος ούτε για πανικό, ούτε για εφησυχασμό» τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη, καλώντας τους πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα να επισκέπτονται τις υπηρεσίες Υγείας.

Σημειώνεται πως από χθες, Δευτέρα (11.09.23) έχουν υποβληθεί 2.258 οριστικές αιτήσεις, αλλά και 1. 920 προσωρινές αιτήσεις για τις περιοχές της πλατφόρμας. Από αύριο θα ενταχθούν και οι περιοχές Λάρισας και Φθιώτιδας, ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν και άλλες περιοχές. Για τις άλλες περιοχές συνεχίζονται οι αυτοψίες.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα