

Βελτιωμένο καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική θα ανεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία στα δυτικά και τα νότια τμήματα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι μέγιστες τιμές προβλέπεται τοπικά να φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο έως 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.
Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής – 9 συλλήψεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε κτηματολογικά γραφεία της.
Απαγόρευση θαλάσσιων σπορ και jet ski στις παραλίες της Αττικής – Αναλυτικά η λίστα
Απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών σε κατοικημένες παραλιακές περιοχές της Αττικής εκδόθηκε.
Τέσσερα σκάφη με 204 μετανάστες νότια της Γαύδου με διαφορά λίγων ωρών
Τρία σκάφη εντοπίστηκαν από το Λιμενικό να πλέουν σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή.
Αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση 2 εγκληματικών οργανώσεων: 22 συλλήψεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου.