

Στις κινήσεις που έχουν γίνει στο μεταναστευτικό στάθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης κάνοντας λόγο για άθλο την προηγούμενη τετραετία.
Ο Δημήτρης Καιρίδης σημείωσε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την παράτυπη μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά η χώρα κατάφερε και προστάτευσε τα σύνορα της.
«Την προηγούμενη τετραετία καταφέραμε έναν άθλο και ελέγξαμε τις ροές της παράτυπης μετανάστευσης, παρά τις προσπάθειες όχι μόνο των πανίσχυρων εγκληματικών δικτύων των διακινητών με τις πολλαπλές διασυνδέσεις αλλά και της γείτονός μας στα ανατολικά. Επιπλέον, δημιουργήσαμε δομές φιλοξενίας των αιτούντων ασύλου που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, φροντίσαμε τα ασυνόδευτα ανήλικα και τους ευάλωτους και προχωρήσαμε σε σειρά προγραμμάτων ένταξης, με όχημα, κυρίως, την εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση», ανέφερε.
Σχετικά Νέα
Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη
«Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη, το ευρωπαϊκό όραμα σβήνει». Αυτό δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.
Κ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες, καθώς και.
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.
Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί που ενημέρωναν για τα Τέμπη
«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος.