Καϊλή: Κανείς από τους συνεργάτες της δεν έχει κληθεί για κατάθεση

Κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις βελγικές αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται συνεργάτη της ευρωβουλευτού.

Το θρίλερ με την εμπλοκή της Ε. Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου αναμένονται το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία διεγράφη τόσο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ακόμα δεν είναι γνωστό αν ο εισαγγελέας έχει μετατρέψει την προσαγωγή της σε σύλληψη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εισαγγελίας, η Ε. Καϊλή οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές κατόπιν αυτόφωρου εγκλήματος. Συνεπώς, θα πρέπει ο εισαγγελέας να δικαιολογήσει το αυτόφωρο για να μπορέσει να συνεχιστεί και η κράτησή της. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη και θα κριθεί το ζήτημα της συμμετοχής της σε οποιαδήποτε παραβατική ενέργεια μέσω της διαδικασίας αιτήματος άρσης ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εάν αυτό δεν συμβεί, θα μπορούσε επίσης ο δικαστής να παρατείνει την κράτηση για ακόμη ένα μήνα μέχρις ότου στοιχειοθετηθούν όλα τα στοιχεία του αυτοφώρου. Είναι μια περίπλοκη δικονομικά διαδικασία το ζήτημα της ασυλίας της που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει για πολύ καιρό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.