

Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερίνη
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
Σχετικά Νέα
Covid-19: Τι αποκαλύπτει νέα γενετική μελέτη για την προέλευση του κορονοϊού
Μια νέα γενετική μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στην προέλευση της πανδημίας Covid-19, επιβεβαιώνοντας και.
Νέο ψηφιακό εργαλείο για τις Σπάνιες Παθήσεις
Η Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Χάρτη Σπανίων.
Αύξηση κρουσμάτων σε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια
Ιλαρά, μηνιγγίτιδα, κίτρινος πυρετός… Ασθένειες ή μολύνσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν χάρη στον.
Κατάθλιψη: Αυξάνει τα ποσοστά ατυχημάτων σε οδηγούς άνω των 65 ετών
Υπολογίζεται ότι το 25% όλων των οδηγών θα είναι άνω των 65 ετών έως.