

Στο θέμα της ακρίβειας και των χαμηλοσυνταξιούχων, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέτος ξέχασε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μάταια περίμεναν στα ΑΤΜ έστω και μια ελάχιστη στήριξη για να περάσουν τα Χριστούγεννα.
Φέτος χορηγήθηκε επιταγή ακρίβειας από 100 έως 200 ευρώ σε περίπου 600.000 συνταξιούχους, που έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ, ενώ έως πέρυσι λάμβαναν έκτακτη ενίσχυση οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανεξαρτήτως προσωπικής διαφοράς.
Με την ακρίβεια να έχει μονιμοποιηθεί και τον πληθωρισμό να έχει κατακρημνίσει το εισόδημα τους, η κυβέρνηση έκρινε πως δεν χρειάζεται στήριξη η συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων, που ζουν με λιγότερα από 700 ευρώ τον μήνα.
Δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους συνταξιούχους. Ενώ εξαπέλυε μύδρους κατά του νόμου Κατρούγκαλο, κατέληξε να τον εφαρμόζει πιστά.
Για να μην είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι όμηροι στους εκλογικούς τακτικισμούς της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ, ώστε να υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των εισοδηματικά πιο αδύναμων».
Σχετικά Νέα
Ο Απ. Τζιτζικώστας στο ΕΡΤΝews: Θα παραστώ στη συζήτηση για τα Τέμπη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο
«Ημέρα της Ευρώπης» και μόλις επέστρεψα από το Καστελόριζο δίνοντας το μήνυμα ότι η.
Πρ. Παυλόπουλος: Η Κοινωνία των Πολιτών στην υπηρεσία υπεράσπισης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με.
Ν. Ανδρουλάκης: “Κόμματα προγραμματικά με στελέχη και κοινωνική ρίζα, όπως το ΠΑΣΟΚ, απεύχεται να έχει αντίπαλους ο κ. Μητσοτάκης”
Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στη Σώτια Πεντεδήμου στον τηλεοπτικό σταθμό Creta, ο.
Κ. Χατζηδάκης για ΒΟΑΚ: Περνάμε πια από τη θεωρία στην πράξη
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης γράφει σε ανάρτησή του.