

«Το κλίμα ηρεμίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις μας με την Τουρκία ευνοεί τις προσπάθειες για εξεύρεση κοινών τόπων συνεργασίας» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνάντηση με τον αυστριακό ομόλογό της κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βιέννη. « Η Ελλάδα, ως γειτονικό κράτος και φίλη του Ισραήλ και των αραβικών κρατών, είναι έτοιμη να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης», πρόσθεσε.
Η ΠτΔ, παρευρέθηκε νωρίτερα χθες σε δεξίωση που παρέθεσε στην πρεσβευτική κατοικία, προς τιμήν της και παρουσία Ελλήνων ομογενών, ο Πρέσβης της Ελλάδας Γιώργος Ηλιόπουλος.
Απευθυνόμενη στους ομογενείς, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή τους, στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών και τόνισε την προσφορά του απανταχού Ελληνισμού.
Την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αυστρίας και θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της χώρας.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: «Η μάχη κατά του φασισμού είναι συνεχής – Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μια Ευρώπη Ειρήνης χωρίς πυρηνικά»
Στο Μνημείο των Πεσόντων της Μάχης της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι, κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος.
Ν.Ανδρουλάκης: Για μια Ευρώπη των λαών, με κοινωνική δικαιοσύνη, συλλογική ασφάλεια και προοπτική για τις επόμενες γενιές
«”Κανείς δεν ερωτεύεται μια Κοινή Αγορά”, είχε δηλώσει εύστοχα ο Ζακ Ντελόρ. Και είχε.
Μ.Θεμιστοκλέους: Ξεκίνησε η αποστολή των SMS για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία
Ξεκίνησε από χθες η αποστολή των SMS για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ιδιωτικά.
Live η τελετή υπογραφής για τον ΒΟΑΚ παρουσία του Πρωθυπουργού
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου η τελετή υπογραφής της σύμβασης.