

Την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής για περιπτώσεις bullying στα σχολεία προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.
Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη, κρατώντας τον ίδιο αριθμό απουσιών που έχουμε σήμερα και ταυτόχρονα, θα υπάρξει διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για το θύτη περιπτώσεων μπούλινγκ.
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ακόμα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας.
Ο υπουργός εξήγησε ότι η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές.
Σχετικά Νέα
Συμμετοχή της Επ. Ανταγωνισμού στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο DATACROS III
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο DATACROS III, που στοχεύει.
Κ.Μητσοτάκης – Επίσκεψη στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Ολιστική μελέτη διαχείρισης των υδάτων της Κρήτης»
Το φράγμα της Πλακιώτισσας, στη Μεσαρά της Κρήτης, έργο που παρέμενε ημιτελές επί πολλά.
Α.Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τους νέους ανθρώπους αν θέλει να έχει μέλλον
«Η Ευρώπη πρέπει αν θέλει να έχει μέλλον, να ακούσει πρώτα εσάς, τους νέους.
Το μήνυμα Γ. Γεραπετρίτη για τα 80 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης
“Το 1950 ήταν μια ιστορική τομή για την πορεία της Ευρώπης, με τη Διακήρυξη.