Κ. Μητσοτάκης: Η Βουλή δεν πρέπει να γίνεται γήπεδο με την κακή έννοια

Για τον αθλητισμό, τη βία, το αγαπημένο του άθλημα το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο αλλά και για τα πολιτικά δρώμενα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Sport24 Radio. Καλεσμένος στον Παντελή Διαμαντόπουλο σημείωσε ότι “η Βουλή έχει ένταση. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων μου”.

“Η πολιτική είναι αντιπαράθεση. Χθες, στη Λάρισα είχαμε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που μου θύμισε συγκεντρώσεις από άλλες εποχές. Η πολιτική είναι συμμετοχική διαδικασία. Καλύτερα ο κόσμος να συμμετέχει, παρά να είναι στην καφετέρια και να πίνει καφέ”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στον Sport24 Radio η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και από το Sport24.gr.

“Η Βουλή έχει ένταση. Και όλα τα Κοινοβούλια έχουν ένταση. Αλλά πρέπει να είναι μία αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δε μου αρέσει να υψώνω τους τόνους, μου αρέσει να κερδίζω με τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Μέσα στην ένταση της στιγμής η Βουλή μπορεί να δώσει την εντύπωση μίας κοκορομαχίας. Πρέπει να συζητάμε πολιτικά. Στη Βουλή τα επιχειρήματα έχουν σημασία αλλά έχει και το χιούμορ. Δεν πρέπει όμως να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οξεία αντιπαράθεση της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι για τον ίδιο είναι «α’ ημίχρονο» και εξήγησε: “Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει νικητής και χαμένος. Θα κερδίσουμε πιστεύω. Το β’ ημίχρονο είναι οι εθνικές εκλογές. Από τη στιγμή που κάποιος έχει πει ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Κανονικά λες μην ταλαιπωρήσουμε τη χώρα 4 μήνες. Όσο κι αν κερδίσουμε, η μπάλα χαμηλά. Κερδίζεις με καθαρή νίκη. Δεν θα πω ποσοστό. Και έχεις τη ρεβάνς και είσαι στα αποδυτήρια. Θα κάνουμε τη δουλειά μας.”

Ερωτήθηκε επίσης εάν ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι σαν τον προπονητή μίας ομάδας και απάντησε: “Ο προπονητής δεν παίζει. Ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι παίκτης- προπονητής. Βγαίνει στην πρώτη γραμμή και δεν κάθεται στα αποδυτήρια. Αλλά σίγουρα συντονίζει μία ομάδα. Και είναι τόσο καλός όσο οι συνεργάτες του. Δεν είναι one man show. Ε’ίναι ομάδα.”

Έδωσε επίσης μία γεύση από τις επιλογές που θα κάνει, εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, σε πρόσωπα για το κυβερνητικό σχήμα με μία αθλητική παρομοίωση: “Αν γίνουμε κυβέρνηση ο πάγκος είναι βαθύς. Rotation. Είμαι πάντα της λογικής ότι δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Rotation σημαίνει δίνω χρόνο και ευκαιρίες. Ποιος προπονητής είχε πει, να τα βράσω τα σχήματα εγώ θα δώσω την μπάλα στον παίκτη που θα βάλει καλάθι.”

Αναφέρθηκε επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές. “Εχουμε πολλούς συμπολίτες μας που πολιτεύονται ως δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί θα φέρουν κόσμο στην κάλπη. Εκεί που έχουμε πολλούς συνδυασμούς θα έχουμε ένα τμήμα που θα ψηφίζει κανείς για ευρωεκλογές και περιφερειακές και ένα που θα ψηφίζει για δημοτικές. Άρα οι πολίτες θα πρέπει να πάνε και στα δύο”, σημείωσε..

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ακόμα, ότι το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα τη δεκαετία του ’80 ήταν ο Μισέλ Πλατινί, ενώ για το NBA είπε ότι είναι σπορ που είναι ταυτόχρονα και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν. Είμαστε περήφανοι που πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας, μεγάλο ταλέντο και πολύ καλό παιδί. Το μπασκετικό του ίνδαλμα ήταν ο Νίκος Γκάλης ενώ επειδή ήταν στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 90 δήλωσε ότι “σαν το Τζόρνταν δεν έχει ξαναπεράσει”.

“Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Αυτό που γίνεται είναι ότι υποβαθμίζεται το προϊόν “ελληνικό ποδόσφαιρο”. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Ομάδες που θέλουν να φτιάξουν τα δικά τους γήπεδα θα πρέπει να τις στηρίξουμε όλες”, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. “Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο, για να το αντιμετωπίσουμε. Είμαι διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή συζήτηση με όλους τους παράγοντες, γιατί το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό”, ανέφερε και πρόσθεσε: ” Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού εκ των υστέρων. Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα. Ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες, ή θα έχεις πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Εγώ καταλαβαίνω την αντίδραση στα Γιάννενα. Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Όταν ρυθμίζεις την αγορά δεν έχεις προτιμήσεις, βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και βάζεις εκείνο του πολιτικού που θέλει να κερδίζει ο καλύτερος και να αναβαθμίσει το προϊόν”.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως Θα ήθελε να δώσει κίνητρα στις ομάδες, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν. Από το να παίρνουμε 30άρηδες Λατινοαμερικάνους, θα προτιμούσα να παίζουμε με 18άρηδες Έλληνες, επισήμανε.

Ακούστε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης:

Σχετικά Νέα