Κ. Μητσοτάκης: Έρχεται άμεσα και στο πρώτο σχέδιο νόμου η κατάργηση του ασύλου

Την Παιδεία όρισε ως πολιτική προτεραιότητα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας σήμερα τον κύκλο των επισκέψεών του σε υπουργεία, με το βλέμμα στραμμένο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που ξεκινούν στις 20 Ιουλίου.

“Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας. Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις δηλώσεις της μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών, “ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν.

Αναφορικά με το θέμα της κατάργησης του ασύλου, η υπ. Παιδείας δήλωσε ότι θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα κατατεθεί στις 23 Ιουλίου.

Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα

Όσον αφορά τη δημιουργία 4ης Νομικής σχολής στην Πάτρα, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο Γαβρόγλου δεν πρόκειται να υλοποιηθεί: “Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική”.

Τέλος, η νέα υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι “στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος”.

Σχετικά Νέα