

Επίδομα αλληλεγγύης το Δεκέμβριο στοχευμένα σε ευάλωτους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.
«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο» είπε ο πρωθυπουργός.
Όπως εξηγησε ο πρωθυπουργός δικαιούχοι είναι οι εξής:
- Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Θα δουν αυξημένο το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ.
- Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα.
- Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
- Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Σχετικά Νέα
COP28: Οι θέσεις της Ελλάδας στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή
Η ενίσχυση των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη,.
Τουρκία: Στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Κώτσηρας
Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας.
Πρ. Παυλόπουλος: Φόρος Τιμής στον “Γέρο του Μοριά” Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
Στην ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών προς τιμήν του “Πατριωτικού.
Επιστολή Κασσελάκη στο βρετανικό κοινοβούλιο: Η επιστροφή των Γλυπτών εκεί που ανήκουν είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Έλληνες
Την επιστολή προς τις αρμόδιες επιτροπές του βρετανικού κοινοβουλίου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα,.