Κ. Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται πάντα τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Μάκρη στην Αλεξανδρούπολη και σε ομιλία του σε πολίτες αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός είπε για την πορεία των εθνικών θεμάτων: «Τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020. Όταν υψώσαμε ένα τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος. Προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, τα σύνορα της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα της Ευρώπης που το μεταναστευτικό δεν είναι αντικείμενο της προεκλογικής συζήτησης.

Συναντήθηκα χθες με τον πρόεδρο Ερντογάν. Αποτιμήσαμε τη συνολική πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τη γείτονα. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το κάνουμε όμως από θέση ισχύος. Το κάνουμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την οικονομία μας θωρακισμένη».

Στη συνέχεια ο αναμένεται να επισκεφτεί και την Κομοτηνή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα