

Ύβρη προς το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Φωτάκης, παρέμβαση που έκανε νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Φωτάκη να απαντήσει αναφορικά με δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο γιος του έλαβε από το ΕΛΙΔΕΚ υποτροφία ύψους 27.000 ευρώ, το 2017.
«Η κ. Αντωνίου έχει καταθέσει επερώτηση και θα λάβει πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις με όλα τα στοιχεία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα που δημιουργεί το άγχος. Το άγχος που προέρχεται από την έλλειψη επιχειρημάτων. Πρόκειται για μια αγχωμένη αντιπολίτευση που οδηγεί σε αυτό το επίπεδο αντιπολίτευσης. Απορώ αν ο αρχηγός της ΝΔ πραγματικά υιοθετεί αυτού του τύπου την προσέγγιση».
Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «η στάση της ΝΔ αποτελεί ύβρη προς το ΕΛΙΔΕΚ, που λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή, προς όλους όσοι μετέχουν, προς τους 37 εκπροσώπους που προέρχονται από τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, το επιστημονικό συμβούλιο και τους 2.000 ωφελούμενους από το ΕΛΙΔΕΚ, που κατά την κ. Αντωνίου είναι δικά μας παιδιά».
«Ας πει η ΝΔ ανοιχτά ότι πρόκειται να καταργήσει το νόμο του ΕΛΙΔΕΚ και, καταργώντας το νόμο του ΕΛΙΔΕΚ, θα καταργηθεί και το ΕΛΙΔΕΚ. Ας βγουν να το πούνε και θα δούμε τα χειροκροτήματα που θα εισπράξουν τότε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.
Νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, πρέπει να απαντήσει για τις «αποκαλύψεις ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο γιος του έλαβε το 2017 υποτροφία ύψους 27.000 ευρώ από το ΕΛΙΔΕΚ, ως υποψήφιος διδάκτορας για το γεωπονικό πανεπιστήμιο».
«Εδώ και τρία χρόνια, κ. Φωτάκη, σας είχα κατηγορήσει ευθέως ότι δημιουργείτε το ΕΛΙΔΕΚ, ένα ίδρυμα δήθεν ανεξάρτητο και αυτόνομο, αλλά στην πραγματικότητα ελεγχόμενο από εσάς. Μέσα σε τρία χρόνια αλλάξατε τρεις φορές την αξιολόγηση. Όταν σας κατηγορούσα ότι επιθυμείτε να κατευθύνετε τη χρηματοδότηση στα δικά σας παιδιά, το έλεγα μεταφορικά, και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η φράση αυτή θα έχει κυριολεκτική έννοια», είπε η βουλευτής της ΝΔ.
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.