

Στους πέντε άξονες παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «βάζουμε τάξη στην περιουσία του Δημοσίου που βρίσκεται στις παραθαλάσσιες περιοχές».
Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού:
Βάζουμε τάξη στην περιουσία του Δημοσίου που βρίσκεται στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα.
Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια.
Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες.
Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες.
Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν. Δείξαμε αποφασιστικότητα με συνεχείς ελέγχους πέρσι το καλοκαίρι. Από εδώ και πέρα θα είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί. Είναι αναγκαίο για το περιβάλλον! Είναι αναγκαίο για το τουριστικό προϊόν της χώρας!
Δείξαμε αποφασιστικότητα με συνεχείς ελέγχους πέρσι το καλοκαίρι. Από εδώ και πέρα θα είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί. Είναι αναγκαίο για το περιβάλλον! Είναι αναγκαίο για το τουριστικό προϊόν της χώρας!
Σχετικά Νέα
Briefing Παύλου Μαρινάκη σε πολίτες: Οι εκλογές το 2027, το Final Four και το Whatsapp
Σε απορίες πολιτών για το… final four, τις εκλογές, την αγαπημένη του εφαρμογή (app).
Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος και προβάδισμα της ΝΔ με 30,6% – Πρώτη φορά χάνει «έδαφος» η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Είναι η πρώτη δημοσκόπηση, αυτή της Marc για το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα (17/5/25), που.
Α. Σαμαράς: Οι εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα είναι ραγδαίες και ανησυχητικές
Έντονα επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική εμφανίζεται ο πρώην.
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζομαι, τελειώνει τα ολιγοπώλια των τραπεζών, των ακτοπλοϊκών, της εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, της υγείας
«Η άποψη μου είναι ότι αυτό το σύστημα εξουσίας που μας κυβερνά, είναι κυνικό.