

Η κυβέρνηση αναβαθμίζει στην ατζέντα της το δημογραφικό ζήτημα και λαμβάνει μια σειρά από μετρά για την αντιμετώπιση του, όπως τόνισε υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.
Εστίασε στο πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” που θα συνδράμουν για τη φύλαξη βρεφών σε δήμους που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το μετρό θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ένα άλλο μέτρο για τις εργαζόμενες μητέρες που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι η δημιουργία μίνι βρεφονηπιακών σταθμών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.
Ο υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο οξύτερο δημογραφικό σε όλη την Ε.Ε. ενώ μέχρι το 2030 η χώρα μας θα ξεπεράσει και την Ιταλία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Σχετικά Νέα
Κανένα πρόστιμο στη φρεγάτα «Ύδρα», διευκρινίζουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού
Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με δημοσίευμα αλλά και αναδημοσιεύσεις αυτού σχετικά με τον.
Ρ. Δούρου: Η συνέντευξη Γεραπετρίτη επιβεβαιώνει ότι πλέον η χώρα μας για να ασκήσει ένα κυριαρχικό της δικαίωμα χρειάζεται να πάρει την έγκριση Τουρκίας
“Με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ ο κ. Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι πλέον.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο: Αναλυτικά η ατζέντα
Συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 11.00, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα.
Γκιουλέκας: Η Τουρκία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που γεμίζουν με μαύρες σελίδες την παγκόσιμα ιστορία
Αν η Τουρκία θέλει να συγκαταλέγεται στα πολιτισμένα κράτη, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για.