Κ. Χατζηδάκης: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει περίπου μια 13η σύνταξη

Πάνω από το 95% θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δύο θα δουν αύξηση που θα ισοδυναμεί περίπου με μια 13η σύνταξη, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

Όπως υπογράμμισε, γενική αύξηση 7,5% θα πληρωθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου, δηλαδή στο τέλος Ιανουαρίου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου, ενώ το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 18.000, ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει η έκδοση των επικουρικών. «Για τις κύριες συντάξεις δεν υπάρχουν πια τηλεφωνήματα, υπάρχουν τηλεφωνήματα για τις επικουρικές. Αφού εκκαθαρίσαμε το θέμα των κυρίων συντάξεων, μέσα σε 22 μήνες, θα ασχοληθούμε με τις επικουρικές, κι εκεί υπάρχει αποκλιμάκωση, αλλά έχουν μείνει 90.000 περίπου επικουρικές. Οι συντάξεις που δε βγαίνουν λόγω χρεών είναι 3.000», σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε πως τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά δικαστική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τα 250 ευρώ της επιταγής ακρίβειας θα δοθούν πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η τετάρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνουν αντιληπτά με τις συντάξεις του Ιανουαρίου σημείωσε.

Επίσης, ξεκαθάρισε για τις συντάξεις/ επιδόματα ότι «προσπαθούμε να διορθώσουμε αδικίες με βάση τις αντοχές που υπάρχουν στο σύστημα και την οικονομία».

«Το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα