

«Καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» χαρακτήρισε ο Κώστας Αγοραστός την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου «προκειμένου» όπως είπε, «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε στον ΣΚΑΙ για την έντονη κριτική και τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.
Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «κάθε έργο έχει έναν κωδικό, εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το Περιφερειακό, την Οικονομική Επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τις τεχνικές υπηρεσίες. Κανένα ευρώ δεν πήγε πουθενά αλλού. Και τα έργα είναι εδώ, λειτούργησαν τα έργα».
Σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, μόλις έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν στην ενίσχυση της κοίτης του ποταμού. «Έγινε κοιτόστρωση, αυτή δεν αφορούσε στην ανακατασκευή της γέφυρας», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι τα έργα γίνονται με κάποιες τεχνικές προδιαγραφές.
«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε σε τέτοια μάζα νερού. Είναι παλιά η γέφυρα» υποστήριξε ο κ. Αγοραστός.
Για την περίπτωση του φράγματος του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια».
Σχετικά Νέα
Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη
«Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη, το ευρωπαϊκό όραμα σβήνει». Αυτό δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.
Κ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες, καθώς και.
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.
Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί που ενημέρωναν για τα Τέμπη
«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος.