

Kαθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων θα αλλάζουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, το εμπόριο θα παραμένει στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων και συμμαχιών. Αυτό επισημαίνει αναλυτής της JPMorgan Chase, o oποίος και εκτιμά ότι η σινο-αμερικανική διαμάχη ήταν η αρχή μόνο μίας ευρύτερης διαδικασίας ανακατατάξεων στην παγκόσμια σκηνή.
Οι δύο μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, ενώ διέρρεαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, ήρθαν τελικά εκ νέου σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ να αυξάνουν τους δασμούς σε προΪόντα αξίας 200 δισ. δολ. και να απειλούν με νέους δασμούς και στις υπόλοιπες εισαγωγές από την Κίνα. Τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις θα έχουν συνέχεια προβλέπει ο Τζέιμς Σάλιβαν, επικεφαλής ερευνών για τις αγορές της Ασίας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
«Καθώς αρχίζουμε να κινούμαστε προς έναν πολυ-πολικό κόσμο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις και συγκρούσεις θα έχουν συνέχεια. Πρέπει να καταλάβουμε ως επενδυτές ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα» διεμήνυσε σε δηλώσεις του στο CNBC.
«Αυτές οι εμπορικές διαπραγματεύσεις θα είναι στο φόντο των παγκόσμιων αγορών για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, καθώς οι χώρες και οι οικονομίες θα προσπαθούν να καθορίσουν τη θέση τους στον κόσμο και θα έχουμε ανακατατάξεις στην παγκόσμια δομή» συμπλήρωσε.
Σχετικά Νέα
-
Η Βόρεια Κορέα καθέλκυσε ένα νέο πολεμικό πλοίο
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέστη την Παρασκευή, 25 Απριλίου, στην τελετή καθέλκυσης.
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζιούφρε – Είχε καταγγείλει τον Τζέφρι Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση
Η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε καταγγείλει τον Τζέφρι Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου.
Γάζα: Αντιπροσωπεία της Χαμάς θα συναντήσει τους Αιγύπτιους διαμεσολαβητές στο Κάιρο
Αντιπροσωπεία της Χαμάς θα συναντήσει τους Αιγύπτιους διαμεσολαβητές σήμερα, Σάββατο (26/4) στο Κάιρο για.
Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας: Οι δασμοί των ΗΠΑ δείχνουν «ακραίο εγωισμό»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι το Πεκίνο θα προασπίσει τους.