

Δύο μικρά παιδιά (μόλις ενός και δύο ετών) ένας δωδεκάχρονος και τρεις γυναίκες πέθαναν από δίψα σε πλεούμενο που ξεκίνησε από την Τουρκία, με προορισμό την Σικελία.
«Έξι Σύριοι πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους από δίψα, πείνα και εγκαύματα. Είναι κάτι το απαράδεκτο και ο μόνος τρόπος για να προληφθούν οι τραγωδίες αυτές, είναι να ενισχυθεί η παροχή βοήθειας στην θάλασσα», υπογραμμίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Στο Ποτσάλο της Σικελίας μεταφέρθηκαν, με ταχύπλοο της ιταλικής ακτοφυλακής, είκοσι έξι διασωθέντες. Φέρουν όλοι τους σοβαρά εγκαύματα, λόγω της μακράς παραμονής κάτω από τον ήλιο.
Πρώτο προσέφερε τη βοήθειά του στους πρόσφυγες το εμπορικό πλοίο Arizona και στην συνέχεια κινητοποιήθηκε, από την Σικελία, η Ιταλική Ακτοφυλακή.
Σχετικά Νέα
Eurovision 2025: «Ματωμένη» διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης λίγο πριν το μεγάλο τελικό στους δρόμους της Βασιλείας
Λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision, στους δρόμους της Βασιλείας, βγήκαν.
Φινλανδία: Νεκροί και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν στον αέρα
Νεκροί βρέθηκαν και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν σήμερα (17.05.2025) στη Φιλανδία, όπως ανακοίνωσε.
ΗΠΑ: Συγκλονιστικά βίντεο με φονικούς ανεμοστρόβιλους να χτυπούν το Κεντάκι και το Μισούρι – Τουλάχιστον 20 νεκροί
Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ, όπου φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Κεντάκι.
Ρουμανία: Εγκατέλειψε τα social media ο εθνικιστής υποψήφιος για τις αυριανές εκλογές Τζόρτζε Σιμιόν
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για τις.