

Η Ιταλική Ένωση Λυκειαρχών ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.
«Για να ξανανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, πρέπει να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων όσοι εργάζονται σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που απαιτεί – εκ των πραγμάτων – πολύ μεγάλους χώρους», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί λυκειάρχες.
Αύριο εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, στον οποίο, όπως είπαν, «θα παρουσιάσουν όλες τις θέσεις τους σχετικά με τα εμβόλια και τους καθηγητές».
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εξετάσει το όλο θέμα και να λάβει πιθανόν την σχετική απόφαση.
Οι περισσότεροι Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι είναι όλο και πιθανότερος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των σχολείων.
Σχετικά Νέα
Η Ουκρανία προειδοποιεί: Γιατί αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός στη χώρα
Τη στιγμή που η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλει εκ νέου υψηλούς δασμούς στα ουκρανικά.
Ο Ζελένσκι δημοσίευσε φωτογραφίες από την ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία
«Το πρώτο στάδιο της ανταλλαγής κρατουμένων “1000 προς 1000” ολοκληρώθηκε» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ.
Σύγκλιση Αγκυρας-Βρυξελλών παρά τα «ελληνοτουρκικά εμπόδια»
Τελευταία η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των κρατών-μελών της ΕΕ ιδιαίτερα για.
ΗΑΕ: Ρεκόρ θερμοκρασίας τον Μάιο με 50,4 βαθμούς Κελσίου
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν θερμοκρασία ρεκόρ για τον μήνα Μάιο, στους.