

Η εισαγγελία του Τορίνο διέταξε την προληπτική κατάσχεση εβδομήντα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, από τους εγγονούς του γνωστού βιομηχάνου και πρωην ιδιοκτητη της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι.
Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά, επίσης, τον φοροτεχνικό Τζανλούκα Φερέρο (πρόεδρο της ομαδας Γιουβέντους) οπως και έναν Ελβετό συμβολαιογράφο. Τα αδικήματα στα οποία γίνεται αναφορά, στα πλαίσια της απόφασης αυτής, είναι φορολογική απάτη και απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, φέρεται να είχε δηλωθεί η Ελβετία, ως χώρα κατοικίας της χήρας του Τζιάνι Ανιέλι, Μαρέλα Καράτσιολο, λόγω ευνοϊκού νομικού πλαισίου. Παράλληλα, φέρονται να αποκρύφθηκαν σημαντικά ποσά από της ιταλικές φορολογικές αρχές.
Οι όλες αυτές κινήσεις, υποστηρίζουν οι εισαγγελείς, ευνόησαν τα εγγόνια της Καράτσιολο (η οποία πέθανε το 2019) σε ό,τι αφορά τα κληρονομικά τους δικαιώματα, έναντι της μητέρας τους, Μαργκερίτα Ανιέλι, η οποία αποφάσισε να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Τορίνο, από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας “προέκυψε ένα ευρύ, παράνομο σχέδιο, με στόχο την αφαίρεση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Μαρέλα Καράτσιολο και των σχετικών εισοδημάτων, από τους την δικαιοδοσία της ιταλικής νομοθεσίας περί δικαιωμάτων διαδοχής και τις φορολογικών υποχρεώσεων”.
Οι εγγονοί του Τζάνι Ανιέλι, Τζον, Λάπο και Τζινέβρα Ελκάν, από την αρχή της έρευνας δήλωσαν ότι, με την στάση τους, ουδέποτε παραβίασαν τον νόμο.
Σχετικά Νέα
Φον ντερ Λάιεν: Μόνο για «λύση» στους δασμούς μια συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο της.
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου προκαλώντας την κατακραυγή των Δημοκρατικών
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε την Κάρλα Χέιντεν, βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου από το 2016, σε.
Κίεβο και Ευρωπαίοι συνεδριάζουν για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία μετά την εισβολή της
Η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της συνεδριάζουν σήμερα (9/5) στη Λβιβ για να.
ΕΕ: Η Κίνα δεν κάνει αρκετά ώστε οι ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην αγορά της
Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) στο Πεκίνο δήλωσε σήμερα πως η Κίνα δεν.