

Την επόμενη εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει και να εξετάσει αν η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Πρόκειται για ένα μέτρο που σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση, που έως τώρα άγγιξε το 50%, της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Από το ιταλικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης έγινε γνωστό πως εξετάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες, αλλά ότι κύριο βάρος θα συνεχίσει να δίδεται στην αποθήκευση αερίου ενόψει του χειμώνα. Παράλληλα, είναι πιθανό να ζητηθεί, από όσες βιομηχανίες συμφωνούν, να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην ευρωπαϊκή σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας, η Ιταλία πρόκειται να αναφερθεί και πάλι με έμφαση στην πρόταση για την υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συζήτησε το θέμα στο ταξίδι προς το Κίεβο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ότι φέρεται να κατάφερε να τον πείσει να σταματήσει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.
Σχετικά Νέα
Δικαστικές περιπέτειες για τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή υπέρμαχο της πώλησης F16 στην Τουρκία
Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για πιθανή εμπλοκή του στην προσπάθεια Τραμπ να ακυρώσει τις εκλογικές.
Στηρίξτε την Αφρική για να έχετε εργαζομένους, προειδοποιεί το ΔΝΤ
Ο Αμπέμπε Σελασιέ, διευθυντής του τμήματος του ΔΝΤ για την Αφρική, προειδοποίησε τη διεθνή.
Ύποπτος δικαστικής νοθείας ο γερουσιαστής που είναι υπέρμαχος της πώλησης F16 στην Τουρκία
Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για πιθανή εμπλοκή του στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει.
Ολλανδία: Προειδοποιητικά πυρά της αστυνομίας σε διαδηλώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων
Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά χθες, Τρίτη, το βράδυ, χωρίς να.